Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 4. veljače 2018.

Bakina kuhinja - jota sa suvom slaninom i kobasicom

Jota sa suvom slaninom i kobasicom

Odlično  jelo na kašiku za hladne dane, jota sa suvom slaninom i kobasicama. Idealna  kombinacija koja krepi organizam  pasulj ovom jelu daje sitost,  a kiseli kupus preko potrebnu energiju i vitamine koji su nam svima u ovom zimskom periodu godine i više nego potrebni. A najbolje od svega je to što se  kod pripreme ovog jela  obično može skuvati veća količina pa tako imate ručak i za drugi dan, jer ovo jelo podgrijavanjem postaje još bolje i ukusnije.

Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
200 gr pasulja ( može iz konzerve)
2 krompira
malo aleve paprike
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
300 gr suve slaninice
200 gr dimljenih kobasica
lovorov list
so biber

Priprema:
Pasulj oprati dobro, naseći crni luk dodati  divljenih kobasica i staviti da se kuva. Krompir očistiti iseći na kocke i njega staviti u drugu šerpu da se kuva. Kupus iseći na rezance ubaciti u njega suvu slaninu kašiku masti ili ulja, alevu papriku  i lovorov list. 




Naliti malo vode i staviti da se dinsta oko 40 min. Dodati i mlevenog bibera. Kad se sve skuva voda ispari spojiti sve zajedno i izmešati.Dodati seckan beli luk i pustit da vri još 5-6 min. Naš ručak je gotov... Tako je ukusno Probajte...