Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 9. ožujka 2018.

Bakina kuhinja - kremasti kolač sa plazmom ukus koji osvaja

Bakina kuhinja - kremasti kolač sa plazmom



Ovaj brzi kremasti kolač sa plazmom i pavlakom  je super ukusna poslastica, u čijem ćete  ukusu  uživati. Nije mnogo zahtevan za pripremu.  Ovo je ona vrsta kolača koja prosto oduševljava i sladokusci uvek traže i parče više 

Potrebno  je:

Za biskvit:
5 jaja 
5 kašika šećera 
5 kašika brašna 
50 ml ulja
2 kašike  kakaoa 

Za kremu:
300 ml slatke  pavlake
200 ml kisele  pavlake
150 - 200 g šećera  u prahu 
200 gr mlevene plazme
1 vanilin šećer 
50 g suvog groždja(po želji)

Za ukrašavanje: 200 g šlaga

Za doradu:
150 ml mleka  
1 vanilin šećer 

Priprema :

Za biskvit razdvojiti belanca od žumanaca . Umutiti  belanca u čvrst  sneg  sa šećerom,  dodati žumanca, zatim ulje  i brašno  pomešano  sa kakaom. Smesu izliti u pleh od  rerne(43 x33cm) ili približne veličine  koji ste prethodno  obložili  pek papirom. Peći  na 200 stepeni 10 - 15 minuta.
Ohlađeni  biskvit  prerezati tako da dobijete dve kore.


Za  fil u umućenu slatku pavlaku, dodati kiselu  pavlaku, prah šećer i  vanilin šećer. Zatim dodati mlevenu plazmu  i suvo groždje  po želji. 
Na tacnu staviti prvu koru i natopiti  je sa polovinom mleka  u koje smo dodali  vanilin  šećer. 
Zatim naneti  ceo fil,  lepo poravnati. Na fil staviti  drugu koru i nju natopiti  preostalim mlekom.
Umutiti  šlag i premazati  ceo kolač.  Ostaviti  da se stegne u frižideru, a zatim uživati  u ovom prelepom  kolaču



.